Για παραγγελίες άνω των 49€ δωρεάν μεταφορικά!

Αρωματικά χώρου – Ο σωστός αρωματισμός χώρου

Αρωματικά χώρου

Αρωματικά χώρου – Ο σωστός αρωματισμός χώρου

Κλεισούρα, καπνός από τσιγάρο ή το μαγείρεμα, σκόνη είναι εμφανής πάντα σε έναν χώρο. Ένας σωστός αερισμός του χώρου θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτές τα δυσάρεστες μυρωδιές. Αλλά αυτό δεν ισχύει και πάντοτε. Μερικές μυρωδιές είναι βαριές και κάθονται για πολύ στον χώρο. Ο αρωματισμός χώρου είναι απαραίτητος. Ένας εύκολος και έξυπνος τρόπος είναι να αρωματίσετε ευχάριστα και διακριτικά τον χώρο σας με τη βοήθεια της φύσης και τα αντίστοιχα αρωματικά χώρου.

Η ποιότητα του αέρα που εισπνέουμε παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας αλλά και στην διάθεσή μας.  Tα αιθέρια έλαια δεν προσφέρουν μόνο ένα ευχάριστο άρωμα στο χώρο, αλλά μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες. Την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς όλα διαθέτουν ισχυρές αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Άλλα πάλι προσφέρουν χαλαρωτικές ιδιότητες, που συντελούν στην πνευματική και σωματική ξεκούραση.

Τρόποι χρήσης για αρωματικά έλαια χώρου

Αρωματικά χώρου

 

Τα αρωματικά έλαια χώρου μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους για να δώσομε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο χώρο μας. Μερικοί είναι οι παρακάτω

ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ

Ειδικές συσκευές που αποτελούνται από ένα μικρό δοχείο και από κάτω μια υποδοχή για κεράκι. Στο δοχείο τοποθετούμε λίγο νερό και ρίχνουμε 5-6 σταγόνες από το αρωματικό έλαιο.  Στην συνέχεια ανάβουμε το κεράκι κάτω από το δοχείο. Ο αρωματισμός χώρου γίνεται με την βοήθεια της θερμότητας, εξατμίζοντας το νερό και αφήνοντας το άρωμα να διαχυθεί στο χώρο. Πάντοτε να παρατηρείτε να μην τελειώσει το νερό στο δοχείο και να συμπληρώνεται όταν χρειάζεται είτε νερό είτε αιθέρια έλαια.

Δείτε την συλλογή μας από ωραίους καυστήρες ελαίων.

ΣΠΡΕΙ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΜΟ

Ένας άλλος έξυπνος τρόπος για να αρωματίσετε όμορφα τον χώρο σας είναι με ψεκασμό. Βρείτε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και συμπληρώστε το με ζεστό νερό και σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Ανακινείστε καλά και ψεκάστε τον χώρο.

ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ

Με την μέθοδο του εμποτισμού μπορούμε να αρωματίσουμε όμορφα ντουλάπια, συρτάρια, ντουλάπες αλλά και τα παπούτσια μας. Χρησιμοποιείστε λίγο βαμβάκι ή ένα απορροφητικό πανί. Ρίξτε επάνω του 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο και τοποθετήστε το στο χώρο.

ΠΟΤ –ΠΟΥΡΙ

Φτιάξτε το δικό σας ποτ – πουρι με αρωματικά χώρου. Τοποθετείστε ξεραμένα άνθη, βότανα, μπαχαρικά, ξερές φλούδες εσπεριδοειδών μέσα σε ένα μπολ ή καλαθάκι και ρίξτε μερικές σταγόνες από τα αιθέρια έλαια που προτιμάτε. Όταν η μυρωδιά εξασθενήσει, μπορείτε να προσθέτετε ξανά μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο.

ΚΕΡΙΑ

Αν έχετε κάποιο άοσμο κερί, μπορείτε να τους δώσετε τα δικά σας αρώματα ρίχνοντας μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια επάνω τους. Η φλόγα με την θερμότητα θα βοηθήσουν το άρωμα να πλημμυρίσει το δωμάτιο.

 

[/vc_column][/vc_row]

Αρωματισμός χώρου

αρωματικά έλαια χώρου

Δεν θα πρέπει ποτέ να γίνεται ο αρωματισμός χώρου ίδιος σε όλο το σπίτι. Κάθε δωμάτιο είναι ξεχωριστό, έχει την δική του χρήση και έτσι θα πρέπει να δίνουμε τον αντίστοιχο χαρακτήρα. Τα αρωματικά έλαια χώρου παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία σε αρώματα που θα σας βοηθήσουν να αρωματίσετε κατάλληλα κάθε χώρο ξεχωριστά. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές προτάσεις για το πιο άρωμα είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο

Αρωματικά χώρου για κρεβατοκάμαρα.

Σκοπός της κρεβατοκάμαρας είναι η χαλάρωση και η ξεκούραση. Είναι ο χώρος που αποβάλουμε όλο το άγχος της ημέρας και παίρνουμε δυνάμεις για την επόμενη. Κατάλληλα αρωματικά έλαια είναι το τριαντάφυλλο, κανέλα, κεχριμπάρι, γιασεμί. Χρησιμοποιήστε καυστήρες ελαίων, σπρέι, ή ποτ –  πουρί

Αρωματικά χώρου για καθιστικό

Χώρος του σπιτιού που περνάμε και τις περισσότερες ώρες. Χρησιμοποιείται είτε για χαλάρωση είτε και για στιγμές διασκέδασης με την οικογένεια ή φίλους. Ο αρωματισμός του καθιστικού μπορεί να γίνει με καυστήρες ελαίων, σπρέι, ή και ποτ – πουρί. Ιδανικά αρωματικά έλαια χώρου  είναι το πορτοκάλι, κανέλα, άνθος λεμονιού, τριαντάφυλλο, λεβάντα.

Αρωματικά χώρου για την κουζίνα

Ίσως και το πιο ταλαιπωρημένο μέρος από τις μυρωδιές. Σκοπός του αρωματικού χώρου είναι να εξουδετερώσει βαριές μυρωδιές και να δώσεις μια δροσερή ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε καυστήρες ελαίων ή σπρεί. Ιδανικά αιθέρια έλαια είναι το πορτοκάλι-κανέλα ανθός λεμονιού, λεβάντα, πικραμύγδαλο και τριαντάφυλλο.

Αρωματικά χώρου για το μπάνιο

Το μπάνιο είναι θα πρέπει να εκπέμπει μια  μυρωδιά φρεσκάδας και καθαριότητας. Ιδανικά αιθέρια έλαια είναι η λεβάντα, τριαντάφυλλο, άνθος λεμονιού, καρύδα, τσιχλόφουσκα. Χρησιμοποιήστε σπρέι ή ποτ – πουρί.

Αρωματισμός χώρου για τον χειμώνα

Τον χειμώνα επικρατούν τα βαριά αρώματα και αυτά που κυριαρχεί το ξύλο. Κεχριμπάρι, woody spicy, κανέλα, τριαντάφυλλο. Κάντε χρήση είτε με καυστήρα ελαίου, σπρέι ή ποτ-πουρί.

Αρωματισμός χώρου για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι θα πρέπει να δώσουμε μια πιο ευχάριστη και ελαφριά αίσθηση στο χώρο. Χρησιμοποιήστε αρωματικά έλαια χώρου όπως πορτοκάλι-κανέλα, λεβάντα, ανθό λεμονιού, τριαντάφυλλο και white musk. Ανοίξτε τα παράθυρα για να εισέλθει ο καθαρός φυσικός αέρας και σε συνδυασμό με ένα καυστήρα ελαίου ή σπρέι πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμβουλές για σωστό αρωματισμό χώρου

Αρωματικά χώρου - Ο σωστός αρωματισμός χώρου

Λαμβάνοντας υπόψιν μας όλα τα παραπάνω θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον αρωματισμό χώρου και να του δώσουμε τον χαρακτήρα που θέλουμε για την καλύτερη απόλαυσή του. Δείτε όμως και μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα συμβάλουν στο μέγιστο για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

  • Πριν τον αρωματισμός χώρου, θα πρέπει να τον έχουμε αερίσει καλά,
  • Είτε κάνετε χρήση καυστήρα ελαίων είτε σπρέι καλό είναι να ανανεώνετε τον αρωματισμός χώρου κάθε μία ώρα,
  • Στον καυστήρα ελαίων βάλτε το αρωματικά έλαια χώρου πριν ζεσταθεί το νερό για να εξατμιστεί πιο αργά.
  • Μετά από κάθε χρήση ενός καυστήρα ελαίων, θα πρέπει να τον καθαρίζεται καλά με νερό και απορρυπαντικό.
  • Μη βάζετε περισσότερη δόση από αρωματικά χώρου από το συνιστώμενο. Δε σημαίνει ότι θα πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Ίσως το άρωμα να γίνει πιο βαρύ και να μην έχει ο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Για τον αρωματισμός χώρου ενός μεγάλου δωματίου, κάντε ανανέωση  με αιθέρια έλαια κάθε 30 λεπτά.

Κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό και μοναδικό θα πρέπει να είναι και το άρωμά του.  Τα αρώματα έλαια χώρου, βοηθούν στη διαμόρφωση της κατάλληλης ατμόσφαιρας. Δοκιμάστε τρόπους χρήσης και διαφορετικά αρωματικά έλαια χώρου για να δώσετε στο χώρο τον χαρακτήρα που σας ταιριάζει.

Το perfumeandsoap.gr δημιούργησε μια καταπληκτική σειρά από αρωματικά έλαια χώρου για να μπορέσετε και εσείς να αρωματίσετε ευχάριστα τον χώρο σας. Τα αρωματικά χώρου που διαθέτουμε είναι υδατοδιαλυτά και κατάλληλα για χρήση με όλους τους αρωματιστές χώρου (συσκευές καύσης, βαποριζατέρ, κεριά, sticks, πέτρες, πουγκιά, κλπ).

Αρωματικά χώρου με συναρπαστικά αιθέρια έλαια από ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΚΑΝΕΛΑ – ΣΑΠΟΥΝΙ – ΤΑΛΚ –  ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ –  ΑΝΘΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ – ΚΑΡΥΔΑ – ΚΑΡΑΜΕΛΑ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ – ΒΑΝΙΛΙΑ – ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΡΚΑ  – ΚΑΝΕΛΑ – ΛΕΒΑΝΤΑ -ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ – WHITE MUSK – WOODY SPICY.

Βρείτε τα αρωματικά χώρου αυτό που σας ταιριάζει.

Αν έχετε περαιτέρω απορίες για τα αρωματικά έλαια χώρου επικοινωνήστε μαζί μας στο 21 0620 4233 ή στείλτε μας e-mail στο info@Perfumeandsoap.gr. Για μια πιο άμεση επικοινωνία βρείτε μας Facebook

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.