Για παραγγελίες άνω των 49€ δωρεάν μεταφορικά!

Αρώματα – Ποιο είναι το σωστό άρωμα για εσάς;

Ποιο είναι το σωστό άρωμα για εσάς;

Αρώματα – Ποιο είναι το σωστό άρωμα για εσάς;

 

Ποιο είναι το σωστό άρωμα για εσάς;

Ανακαλύψτε το σωστό άρωμα για εσάς!

Το να φοράτε ένα άρωμα σημαίνει να λέτε την ιστορία σας: ένα άρωμα εμπλουτισμένο με εξωτικές νότες εκδηλώνει, για παράδειγμα, το θράσος και τη μη συμμόρφωση, ενώ τα πιο φρέσκα και πιο αρώματα με άνθη εκφράζουν κομψότητα και αποπλάνηση.

Ποιο είναι το σωστό άρωμα για εσάς;

 • Έχετε ένα άρωμα υπογραφής ή μια ντουλάπα αρωμάτων;
 • Το φοράτε μόνο για ειδικές περιστάσεις ή κάθε μέρα;
 • Γνωρίζατε ότι η μυρωδιά είναι η ισχυρότερη αίσθηση μας, γι’ αυτό μια μυρωδιά μπορεί να σας οδηγήσει σε μια κατάσταση ή εμπειρία στη ζωή σας τόσο εύκολα.

 

Η επιλογή ενός αρώματος που μας αντιπροσωπεύει δεν είναι καθόλου εύκολη: είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς φτιάχνεται και να γνωρίζουμε τα μυστικά που κρύβονται πίσω από κάθε άρωμα. Εδώ είναι κάποια στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη για να επιλέξετε το πιο κατάλληλο άρωμα για εσάς.

 

Eau de Cologne, de toilette ή de parfum;

Αυτά είναι τρία σκευάσματα που διαφέρουν με βάση δύο στοιχεία: τη συγκέντρωση και την επιλογή των πρώτων υλών.

Το Eau de Cologne είναι ένα ελαφρύ άρωμα, για χρήση σε όλο το σώμα ή ως λοσιόν μετά το ξύρισμα για τους άνδρες, χάρη στη χαμηλή συγκέντρωση σε αλκοόλ και σε άρωμα (από 3 έως 5%), ενώ το Eau de toilette και το de parfum είναι περισσότερο επίμονα αρώματα. Στην πρώτη περίπτωση, μια συγκέντρωση αρώματος που κυμαίνεται από 8 έως 14% και μεγαλύτερη παρουσία αλκοόλ υπογραμμίζουν τις κορυφαίες νότες. Γι’ αυτό το λόγο οι αρωματοποιοί θα επιλέξουν μεθυστικά και ζωηρά αποστάγματα, όπως εσπεριδοειδή και αρωματικά.

Το Eau de parfum, από την άλλη πλευρά, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ξεκινώντας από 15%: ο αρωματοποιός τείνει να τονίζει, σε αυτήν την περίπτωση, τις νότες της καρδιάς, επιλέγοντας τα πιο γλυκά και τα πιο τυλιγμένα από λουλούδια αρώματα.

 

Κάθε εποχή έχει το άρωμά της

Ναι, οι διάφορες εποχές του έτους, εκτός από την επιρροή της διάθεσής μας, επηρεάζουν επίσης την επιλογή του αγαπημένου μας αρώματος. Εάν το καλοκαίρι τείνουμε να προτιμούμε πιο φρέσκα και πιο ζωντανά αρώματα, σε πιο κρύες περιόδους θα προτιμούμε να φοράμε έντονα και επίμονα αρώματα.

Αλλά αυτό δεν είναι απόλυτος κανόνας: υπάρχουν αρώματα με διαχρονική γοητεία που είναι τέλεια για όλες τις εποχές!

 

Κάθε άρωμα είναι μοναδικό

Το δέρμα μας, ή μάλλον το pH του, έχει τη δύναμη να επηρεάσει την αντίληψη του αρώματος: το ίδιο άρωμα μπορεί να είναι διαφορετικό σε εμάς από ότι σε ένα άλλο άτομο.

Επιπλέον, η επιμονή του αρώματος επηρεάζεται επίσης από τον τύπο του δέρματος: τα πιο ξηρά θα εξατμίσουν την ουσία πιο γρήγορα, ενώ τα λιπαρά θα κάνουν το άρωμα πιο μακροχρόνιο.

Ποιο είναι το σωστό άρωμα για εσάς;

Η επιλογή των αρωμάτων γίνεται από το ένστικτο

Όταν επιλέγετε ένα άρωμα, το μυστικό είναι να αφήσετε τα συναισθήματα και να επιλέξετε αυτό που σας εμπλέκει, που προκαλεί θετικές αναμνήσεις και αξέχαστες εμπειρίες. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η σωστή επιλογή είναι αυτή που υπαγορεύεται από το ένστικτό μας.

 

Υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά του αρώματος:

 • Eau de cologne (συνήθως φοριούνται από τους άνδρες): 3 – 5%
 • Eau de toilette: 5 – 10% – αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να φορέσετε ένα διαφορετικό άρωμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να το αλλάξετε για το βράδυ χωρίς να κάνετε ντους στο μεταξύ. Καλύτερα για άτομα με ξηρότερα δέρματα.
 • Eau de parfum: 10 – 20% – ένα ισχυρότερο άρωμα που περιέχει περισσότερα από τα αιθέρια έλαια αρώματος. Μεγαλύτερη διάρκεια και έντονη μυρωδιά. Θα διαρκέσει όλη τη μέρα. Καλύτερο για όσους έχουν πιο όξινα δέρματα.
 • Parfum: 20 – 40%

Μερικοί από εμάς θέλουν να έχουν ένα άρωμα υπογραφής, ενώ άλλοι ενδιαφέρονται περισσότερο να αναπτύξουν μια ντουλάπα με αρώματα για τις διαφορετικές διαθέσεις και τις δραστηριότητές τους (το άρωμα που φοράτε για να αποπλανήσετε δεν είναι αυτό που φοράτε στο γραφείο!).

 

Νότες αρωμάτων

Τα αρώματα αποτελούνται από πολλά σύνθετα στρώματα αρωμάτων ή «νότες». Τα αρώματα περιέχουν στρώματα από νότες για να δημιουργήσουν κάθε μοναδικό μπουκάλι. Μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις βασικές κατηγορίες:

 

 • Κορυφαίες νότες – Αυτές είναι οι μυρωδιές που χτυπούν αμέσως τις αισθήσεις σας όταν εφαρμόζετε το άρωμα, αλλά εξατμίζονται γρήγορα.

 

 • Μεσαίες νότες – Αναφέρεται επίσης ως νότες καρδιάς, εμφανίζονται ως νότες κορυφής διαλύονται και αποτελούν την ουσία του αρώματος.

 

 • Βασικές νότες – Δεν ανιχνεύονται για αρκετές ώρες φορώντας το άρωμα. Είναι οι πλούσιοι ήχοι που δημιουργούν το πρωταρχικό θέμα του αρώματος.

Ποιο είναι το σωστό άρωμα για εσάς;

Πώς να φοράτε άρωμα

Το άρωμα φοριέται καλύτερα σε μέρη του σώματος όπου η φυσική θερμότητα του σώματος απελευθερώνει αργά τα συστατικά του αρώματος. Λάβετε υπόψη ότι όταν πρόκειται για την προσωπική σας μυρωδιά, less is more. Απλώστε το άρωμα σε στεγνό, φρέσκο λουσμένο δέρμα. Αποφύγετε τον ψεκασμό αρωμάτων στα ρούχα. Για να διατηρήσετε τη νότα του αρώματος, αποφύγετε να τρίβετε το άρωμα στο δέρμα σας.

 

Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες σώματος, επομένως η τοποθέτηση αρωμάτων θα είναι διαφορετική για κάθε φύλο.

 

 • Hot ζώνη – Οι άντρες παράγουν περισσότερη θερμότητα κοντά στην κάτω γνάθο, το λαιμό και τους ώμους. Οι γυναίκες παράγουν περισσότερη θερμότητα πίσω από τα αυτιά, το λαιμό και το στήθος. Η τοποθέτηση αρώματος σε αυτές τις περιοχές θα επιτρέψει την απελευθέρωση του αρώματος πιο γρήγορα.

 

 • Ζεστή ζώνη – Οι άνδρες τείνουν να έχουν λιγότερη παραγωγή θερμότητας κοντά στο στήθος και τον καρπό τους. Οι γυναίκες παράγουν λιγότερη θερμότητα στους ώμους, τον καρπό και πίσω από τα γόνατα. Η τοποθέτηση κάποιου αρώματος σε αυτές τις περιοχές θα βοηθήσει το άρωμα να διαρκέσει περισσότερο με βραδύτερο χρόνο απελευθέρωσης.

 

 • Μεσαία ζώνη – Ο εσωτερικός αγκώνας και το αντιβράχιο είναι οι πιο δροσερές περιοχές στα άκρα ενός άνδρα. Οι γυναίκες τείνουν να έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία σώματος στον εσωτερικό τους αγκώνα, κάτω από τη μέση, τις κνήμες και τους αστραγάλους τους. Η εφαρμογή μιας πινελιάς αρώματος σε αυτές τις περιοχές θα βοηθήσει το άρωμα να παραμείνει.

 

Κορυφαίες συμβουλές αγοράς αρώματος

Μην αγοράζετε ποτέ ένα άρωμα χωρίς να το δοκιμάσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά – χρειάζεται τόσο πολύ για να γίνουν εμφανείς οι νότες του αρώματος και αν αυτό είναι το μόνιμο άρωμα που θα φοράτε, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μυρίζει υπέροχα και το αγαπάτε!

Εάν δοκιμάζετε αρώματα και η μύτη σας έχει κουραστεί, απλώς μυρίστε την άκρη του αγκώνα σας (αρκεί να μην έχετε άρωμα σε αυτό) και θα επαναφέρει τα οσφρητικά σας νεύρα για να αρχίσει να μυρίζει ξανά!

 

Πολλά πηγαίνουν στην επιλογή ενός αρώματος. Οι άνθρωποι σχεδιάστηκαν για να προσελκύονται στο άρωμα άλλων ανθρώπων. Όταν βρίσκουμε τη μυρωδιά ενός ατόμου να είναι ελκυστική, μπορεί να αναζητήσουμε στενότερους δεσμούς. Τα αρώματα μπορούν να έχουν ισχυρή επιρροή στα συναισθήματά μας όταν πρόκειται για την επιλογή ατόμων που θέλουμε να είμαστε κοντά. Αφιερώστε χρόνο για να επιλέξετε το σωστό άρωμα για να προσελκύσετε τα σωστά άτομα στον εσωτερικό κύκλο σας.

 

Το perfumeandsoap.gr δημιούργησε μια καταπληκτική σειρά αρωμάτων για όλους, άνδρες, γυναίκες, unisex, αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας.

Βρείτε το άρωμα που σας ταιριάζει.

Αν έχετε περαιτέρω απορίες για τα αρώματα επικοινωνήστε μαζί μας στο 21 0620 4233 ή στείλτε μας e-mail στο info@Perfumeandsoap.gr. Για μια πιο άμεση επικοινωνία βρείτε μας Facebook

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.